Het komt wel goed schatje!

Maandag 23 augustus is het weer zover! Dan begint het nieuwe schooljaar voor alle kinderen in regio Noord.

Ook mijn eigen kinderen mogen dan weer starten. Het is altijd weer wennen na 6 weken vakantie… Vroeg uit de veren, op tijd komen en een hele dag in de schoolbanken zitten, is niet niks.

Er zijn kinderen die het nieuwe schooljaar fluitend starten. Maar er zijn ook kinderen die met buikpijn over de drempel van school stappen.

Kinderen….

👉 waarbij alle nieuwe indrukken zorgen voor overprikkeling;

👉 die daardoor nog geen grip hebben op de nieuwe situatie;

👉 die als een oude diesel op gang moeten komen, om weer in een ritme te komen;

👉 die als een berg opzien tegen lezen, spelling of andere taal gerelateerde activiteiten…

Het komt wel goed schatje!

Voor jouw kind, omdat hij/ zij de slaap maar niet kan vatten vanwege de spanning voor de eerste schooldag… 😘

Maar ook voor jou, als leerkracht of andere onderwijsprofessional, wanneer je de kriebels in je buik voelt omdat het nieuwe schooljaar aanvangt… 💪

En voor jou, als moeder of vader, van een kind dat maandag met klamme handjes maar in jouw handen blijft knijpen en zoekt naar steun en houvast op het schoolplein…🤝

Voor jullie allemaal een dikke knuffel. 🥰

Heel veel succes dit nieuwe schooljaar. 🍀

En vergeet niet: HET KOMT WEL GOED SCHATJE!

 

Lieve groet,

Hanneke

P.S. Maak jij je zorgen over de ontwikkeling van jouw kind? Lukt het jou niet om jouw kind te motiveren om te lezen? Weet je niet wat je nu weer uit jouw trukendoos moet trekken om het leesmoment thuis gezellig te maken? Weet dan dat ik je daarmee kan helpen!

Donderdag 2 september 2022 geef ik opnieuw mijn gratis webinar “Van leesstress naar leessucces!”. Voor alle ouders die de basis willen leggen voor een leven lang lezen met plezier én succes. Je kunt je hier aanmelden. Ben je leerkracht? Je bent uiteraard ook van harte welkom. Nodig dan ook gelijk de ouders van jouw leerlingen uit door het webinar te vermelden in de nieuwsbrief van jouw school. Zo zetten we samen leesplezier op de kaart!

Weet dat ik in mijn praktijk al vele kinderen heb mogen helpen naar meer leesplezier, ontspanning en beter lezen met mijn eigen LeesLiever methode. Zoek je iemand die vanuit vertrouwen, verbinding, deskundigheid, passie én plezier jouw kind ondersteunt? Plan dan hier een gratis kennismakingsgesprek. Ik ontmoet jou en jouw kind graag in mijn praktijk in Schalkhaar.