Reviews

“Als je de TAALBOOST training bij Hanneke Cents volgt, dan kan je niet anders dan enthousiast worden over TAALontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. Haar vakkennis, enthousiasme en gedrevenheid zorgen ervoor dat je helemaal wordt meegetrokken in de wereld van TAAL. Hanneke heeft als doel om haar kennis over TAALontwikkeling, vroegsignalering en TAALstimulering over te dragen aan professionals in de kinderopvang (0-4 jaar). Zelf denk ik dan ook dat er bij menig professional nog veel onbekend is over de TAALontwikkeling. Het is zo mooi als je als professional de kennis in huis hebt om elk kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en vroegtijdig kunt signaleren. Ik zou dan ook elke professional in de kinderopvang aanraden om de TAALBOOST training te volgen en je eigen kennis en vaardigheden een BOOST te geven!”

Tamara

Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf

“Lieve Hanneke, toen ik voor het eerst bij je was, voelde ik me gelijk op mijn gemak. Elk woensdag was een feest. Ik vergeet je nooit meer, want je bent de beste logopodie leraar die er bestaad. Je krijgt een plekje in mijn hart. Ik vind het moeilijk om afscheid te nemen, maar het moet tog gebueren. Liefs,”

Yara

Groep 6 (geschreven nav mijn afscheid)

“Wij hebben de hulp van Hanneke ingeschakeld omdat onze dochter Mijntje in groep 3 achter bleef met lezen. De juffen dachten evt. aan dyslexie. Via de kinderfysio van school werd ons aangeraden naar Hanneke te gaan omdat zij hierin gespecialiseerd is. Wij zijn dus vol goede moed gestart bij Hanneke .
Het was of we in een warm bad terecht kwamen. Wat een spontane, lieve vrouw die super om kan gaan met kinderen en waarbij je je direct op je gemak voelt.

De periode waarin we bij Hanneke kwamen was duidelijk heel goed voor Mijntje. Door veel te oefenen met leuke oefeningen en door tips van Hanneke en door met leuke kleine beloningen te werken heeft Mijntje keihard gewerkt en dat is te zien aan de resultaten. Ze leest nu prima mét plezier op niveau.

Hanneke weet kinderen te motiveren en te activeren door haar enthousiaste manier van werken en haar belangstelling naar de kinderen toe is een grote pré. Mijn dochter stond elke woensdag weer te springen om naar Hanneke te gaan.

Wij zijn erg blij dat wij hebben mogen kennismaken en werken met Hanneke. Als ouders hadden wij ook een goede klik met haar. Mijn dochter moest hard huilen toen de begeleiding stopte, dat zegt genoeg denk ik.”

Susan, moeder van Mijntje

“Ik volgde Hanneke op Facebook en ik was meteen enthousiast.
Dingen die ze had gepost, maar ook quotes die ze gebruikte, raakten mij.

Ik besloot samen met een collega gastouder de ‘mini TAALBOOST’ workshop te volgen.

Hanneke haar praktijk ligt op een unieke locatie. Echt prachtig! De sfeer was erg fijn.
We kregen veel informatie en daardoor werd ik bewust van dingen die ik eigenlijk al deed. Ik vond het erg leuk om ondersteunende gebaren te leren en te zien hoe Hanneke dit toegepast heeft binnen haar eigen gezin.

Ik ben zo geïnspireerd geraakt dat ik doorga met de meerdaagse ‘TAALBOOST training’ mede doordat ik dan meer kennis kan opdoen en nieuwe technieken kan leren en deze kan toepassen in mijn opvang.”

Stephanie

“Nanny Steph” - gastouder

“Geprikkeld door de berichten van Hanneke over de ‘mini TAALBOOST’ die ik op Facebook tegenkwam, heb ik mij ingeschreven.

Zonder verwachtingen werd ik vriendelijk ontvangen op een prachtige locatie.
Tijdens een kopje thee met wat lekkers begint Hanneke enthousiast te vertellen over de ontwikkeling van TAAL bij kinderen van 0 tot 4 jaar.

Tijdens deze workshop word je meegenomen in de TAALontwikkeling van het jonge kind d.m.v. kennis, zelf ervaren en video’s ter verduidelijking.

Gedurende de ‘mini TAALBOOST’ word je gestimuleerd om anders te kijken naar de TAALontwikkeling dan je gewend bent. Je ervaart bijvoorbeeld wat het met je doet als je TAAL ondersteunt met gebaren en de manier en het belang van verschillende manieren van voorlezen en rustig praten.

Kortom, het is een laagdrempelige workshop waarin veel ruimte is voor vragen en interactie. Ik ben erg enthousiast. Dit krijgt voor mij zeker nog een vervolg en kijk uit naar de meerdaagse ‘TAALBOOST training!’”

Joke - pedagogisch medewerker

“Mijn vriendin tipte me over een de workshop “Interactief Voorlezen”. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik weet dat voorlezen aan jonge kinderen goed is voor hun spraak – en TAALontwikkeling. Mede doordat ik zelf dyslexie heb, ben ik dan ook dapper begonnen met het voorlezen toen mijn dochter (inmiddels 4 jaar) nog een baby was. Ik deed mijn uiterste best om met allerlei leuke stemmetjes het boek interessant te maken, maar haalde ik hiermee alles uit het voorlezen?

Tijdens de workshop kwam ik al gauw tot de ontdekking dat ik een leuke poging deed met voorlezen, maar dat er meer uit te halen viel. Want, waarom bespreek ik de kaft niet van het boek als ik start met voorlezen? Waarom stel ik geen vragen over het verhaal, zodat ik mijn dochter laat nadenken over het boek en wat er gebeurt? Waarom wijs ik de tekst nooit aan terwijl we lezen en laat ik hiermee zien dat we van links naar rechts lezen? Allemaal tips die tijdens de workshop ter sprake kwamen. Ja, en waarom deed ik dat eerder niet? Ik heb me nooit bedacht dat je op die manier je kind meer betrekt bij het voorlezen. Dat ze niet alleen het verhaal aanhoren, maar ook gaan begrijpen waar het verhaal over gaat.

Waar mijn dochter voorheen het liefst zoveel mogelijk boeken in korte tijd voorgelezen wilde hebben en ondertussen allerlei gekke gymoefeningen op het bed deed, lees ik nu één boek aandachtig op een interactieve manier voor. Mijn dochter luistert met volle aandacht en we hebben leuke gesprekken over de boeken. Geen gevecht meer, waarbij mijn dochter de bladzijde al wil omslaan, terwijl ik nog niet klaar ben met voorlezen. Het is zo fijn dat ze rustig bij me zit en we heerlijk samen een boek lezen waarbij ze doorheeft waar het verhaal écht over gaat.

Ik vind de workshop erg waardevol en heb er veel van geleerd. Ik zou willen dat ik hem een paar jaar eerder had gevolgd. Hanneke heeft tijdens de workshop aandacht voor hoe jouw voorleessessies thuis gaan en biedt met leuke, concrete voorbeelden handvatten hoe je dit anders kunt aanpakken.

Kortom, ik ben enthousiast en zou het iedereen aanraden.”

Alieke

moeder van Tess (4 jaar)