LeesLiever Scheurkalender 2022

Ontdek de kracht van LEESPLEZIER!

LET OP: er komt geen 2023 editie van de kalender!

DE LEUKSTE SCHEURKALENDER VAN 2022!

Helaas uitverkocht. Maar niet getreurd: de digitale versie is nu beschikbaar!

“Lezen is beleven, lezen is groeien, lezen is LEUK!”

Met de LeesLiever Scheurkalender!
Dé scheurkalender voor het hele gezin, leerkrachten en andere (onderwijs)professionals of organisaties.
Dé musthave voor een leven lang lezen met plezier én succes!

“Wat is het een prachtige kalender geworden! Erg leuk!”

Vivian den Hollander

kinderboekenschrijver

“Wat een onwijs leuke kalender! Ik wil het lezen stimuleren en promoten en jouw kalender is daar zeer geschikt voor. Erg leuke inhoud!

Sanne Assink

Leerkracht (ook wel bekend als jufsanne123 op TikTok en Instagram)

“De LeesLiever Scheurkalender is echt iets voor leerkrachten. Of voor het hele schoolteam! Wellicht doet de Sint hem in de leerkrachtenschoen of komt hij via de kerstman in het kerstpakket. De kalender staat vol tips om het leesplezier te vergroten en kinderen een goede basis te geven op het gebied van leesvaardigheid. De tips zijn ook echt op kinderen gericht.”

Marlies Verhelst

Kinderboekenschrijver

De LeesLiever Scheurkalender staat bomvol weetjes, adviezen, tools, strategieën, tips & tricks, VIP TIPS en nog veel meer. Elke dag leesplezier en leesbeleving in een ander perspectief!

365 dagen FUN! 

Lezen moet op de eerste plaats ‘gewoon’ leuk zijn toch?!

Maar zo gewoon is dat dus blijkbaar niet…..

Want veel Nederlandse kinderen ervaren onvoldoende leesplezier en uit onderzoek blijkt ook dat de leesvaardigheid verslechtert. De achteruitgang van de leesvaardigheid houdt verband met de daling van het leesplezier.

Hoog tijd dus om in actie te komen!

Want ook in mijn praktijk merk ik dagelijks dat leesplezier ondergeschikt is aan leesprestaties. Dat lezen gaat om beleven, ervaren, genieten, ontspannen, leren en groeien zijn veel kinderen helaas ‘vergeten’….

Leesplezier verdient een groter podium!

Daarom ben ik eind 2019 begonnen met de ontwikkeling van de LeesLiever Scheurkalender. Een laagdrempelig, aantrekkelijk en super tof product om jouw kind of leerlingen te prikkelen, maar ook om jou als ouder of (onderwijs)professional bewust te maken van de kracht van leesplezier.

Leesplezier is namelijk de basis voor leessucces én schoolsucces. En daarmee dus ook voor maatschappelijk succes: de toekomst van jouw kinderen en leerlingen!

Leesliever Scheurkalender 2022 Hanneke Cents

De eerste editie kwam uit in 2020 en de eerste druk van de 2021 editie was vorig jaar al binnen 4 weken uitverkocht!

De kalender van 2022 is helaas uitverkocht. Maar de digitale versie is nog wel beschikbaar.

LET OP: er komt geen 2023 editie van de kalender!

“Een leven lang lezen, is een leven lang leren.”

– Hanneke Cents 

De 2022 editie heeft een heel nieuw jasje! De cover is gemaakt door  (kinderboek)illustrator Meike Lieve Bos! Maar ook de inhoud is vernieuwd. Zo vind je deze keer in de scheurkalender:

A

Nieuwe stimulerende en inspirerende tips & tricks

De content geeft nieuwe inzichten, laat je nadenken, is uitdagend en nodigt je uit om bijvoorbeeld nieuwe jeugdliteratuur of kinderboekenschrijvers te ontdekken.

A

Handige tools en strategieën, weetjes, quizvragen

Alles in het teken van de kracht van leesplezier! 365 dagen FUN!

A

VIP-tips

Van o.a. Maranke Rinck, Janneke Schotveld, Marlies Verhelst, Tosca Menten, Tiny Fisscher, De Waanzinnige Podcast, Stichting Lezen en vele anderen!

A

Nieuw: VIP KIDS!

Ik heb diverse leesmonsters gevraagd naar hun lievelingsboek. In de LeesLiever Leestip delen zij hun favoriete boek met jou.

Deze nieuwe editie is opnieuw een kalender waarmee ik jou en jouw kinderen en leerlingen, maar ook jouw team wil samenbrengen om jullie te inspireren, motiveren en stimuleren om leesplezier als uitgangspunt te nemen voor de verbetering van de leesvaardigheid van onze kinderen. Je wordt iedere dag op een andere manier geprikkeld om leesplezier en leesbeleving centraal te stellen.

Ontdek de kracht van leesplezier!

Het kan écht!

“Leuke post vandaag: de LeesLiever Scheurkalender 2021! Met elke dag een boekentip, een wist-je-dat, een rebus, een quizje, een leestip of … een VIP tip! Waaronder eentje van mij! Echt leuk om hieraan mee te mogen werken, want ik word zelf ook helemaal enthousiast van deze scheurkalender. Superleuk voor thuis, maar natuurlijk ook voor in de klas! Begin de dag met een inspirerend citaat, een goede tip of een leuke woordzoeker. Zo kun je supermakkelijk elke dag aan leesbevordering doen!

Femke Ganzeman

Leesbevordering in de klas

“Wat hebben wij genoten van de LeesLiever Scheurkalender 2020! Hij hangt in het kleinste kamertje van het huis, waar ieder even een moment heeft om te mijmeren. Het was genieten om te merken dat het de kinderen aan het denken had gezet, had verrast of dat ze even hadden zitten dromen. Wat een feest dat zelfs m’n puberzoon, die nooit een grote lezer is geweest, naar me toe kwam en zei: ‘Mam, het is belangrijk dat ik meer ga lezen!’

Tegenwoordig lopen we in de stad altijd even de boekenzaak in om te neuzen. We kijken uit naar de volgende editie!”

Baukje

GZ-psycholoog en moeder van 3 kinderen

“Bij de aanschaf van de kalender (alle 20 klassen op onze school hebben er eentje ontvangen) hebben we in onze nieuwsbrief ook de ouders hiervan op de hoogte gebracht. Door de kalender in ons (thuis)onderwijs te integreren en dagelijks klassikaal te bespreken zetten we in op meer betrokkenheid van de ouders bij ons leesonderwijs.”

Evelyn

Leerkracht groep 8

“Er zijn geen kinderen die lezen haten, er zijn alleen kinderen die het juiste boek nog niet gevonden hebben.”

– Frank Serafini 

LeesLiever Scheurkalender Hannek Cents

Je ontdekt, verdwaalt, leert, groeit, ontspant en komt thuis

Ontdek de kracht van leesplezier en leg de basis voor leessucces én schoolsucces. Leesplezier is het fundament voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing van een eigen stemgeluid, waarmee jouw kind en jouw leerlingen de juiste stappen kunnen zetten op het pad dat hen zal leiden naar een gelukkige, succesvolle en gezonde toekomst.

In mijn praktijk ervaar ik, dat wanneer je werkt vanuit de basis waarbij leesplezier centraal staat, je een krachtig middel in handen hebt om leessucces en daarmee schoolsucces te bereiken. Daarom zocht ik naar een laagdrempelige manier om dagelijks, met de nodige FUN, de kracht van leesplezier onder de aandacht te brengen.

En dat is weer gelukt! Mijn kennis, ervaring en tips & tricks uit de praktijk nu allemaal gebundeld in deze toffe kalender, zodat jij jouw kind of leerlingen mee kunt nemen in de wondere wereld van leesplezier en leesbeleving. 

Lezers worden namelijk niet geboren, lezers worden gemaakt!

En jij kunt als ouder of professional met de LeesLiever Scheurkalender het verschil maken!

En als het dan zover is, zijn jouw kinderen en leerlingen niet meer te stoppen. Ze gaan, vliegen uit en ontdekken wat een rijkdom je vindt in de wereld van de geschreven taal.

Bestel nu de leukste scheurkalender voor 2022!

Speciaal voor kinderen uit groep 3 t/m 8 én hun ouders, leerkrachten en andere (onderwijs)professionals. 

Ontdek het leukste en origineelste cadeautje voor jouw kind, klas, team, collega of organisatie.

Losse kalender:  €21,95 – excl. verzendkosten. NU 50% KORTING!
Scholenpakket (6 kalenders): €131,70 – gratis verzending* NU 50% KORTING!

Digitale Scheurkalender: €2,99

*Gratis verzending alleen binnen NL

LET OP: er komt geen 2023 editie van de kalender!

Leesliever Scheurkalender 2022 Hanneke Cents

Ha Hanneke, wat een geweldige verrassing om jouw LeesLiever Scheurkalender te mogen ontvangen! Ik werd er echt heel blij van en ik ga hem zeker inzetten in de praktijk. Wat leuk!

Ik verheug me nu helemaal op de samenwerking dmv de kalender!”

Anette

Logopedist

“Ik heb veel aan jouw kalender gehad, die vol staat met leuke sites en opdrachten. Dank daarvoor!”

Annemieke

Leerkracht groep 4

“De kalender geeft elke dag aanleiding om te gaan lezen. Het creëert bij ons een momentje van rust. En vanuit die rust kunnen we ook lekker verder (voor)lezen. De kalender geeft leuke tips, daagt uit en maakt nieuwsgierig!”

Marije, moeder van Tim

Leuke post! Echt heel mooi en onmisbaar voor iedere lees-liefhebber! Met op iedere dag een fijne quote of een leuk weetje.”

Merel de Vink

Leesvink

“De LeesLiever Scheurkalender staat vol met inspiratie rondom leesplezier en leesbeleving. Wat is deze editie weer mooi en goed geworden. Bomvol boekentips en leuke weetjes.” 

Leontine le Blanc

Leesadvies

“Alleen voor zwakke lezers? Zeker niet! De LeesLiever Scheurkalender is voor iedereen. Voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten. Je kunt hem ook voor de hele school bestellen, zodat elke klas er eentje heeft. Zo laat je als school zien dat je lezen op de kaart zet en informeer je kinderen iedere dag met een leuke tip of weetje.”

Hip & Hot Blogazine