LeesLiever Scheurkalender 2021

Ontdek de kracht van LEESPLEZIER!

TWEEDE DRUK NU MET 50% KORTING!!

 

“Lezen is beleven, lezen is groeien, lezen is LEUK!”

Met de LeesLiever Scheurkalender!

Dé scheurkalender voor het hele gezin, leerkrachten en andere (onderwijs)professionals.

Bomvol weetjes, adviezen, tools, strategieën, tips & tricks en nog veel meer.  

Elke dag leesplezier en leesbeleving in een ander perspectief!

365 dagen FUN!

DE EERSTE DRUK WAS BINNEN 4 WEKEN AL UITVERKOCHT!

BESTEL NU DE TWEEDE DRUK MET 50% KORTING!

“Wat hebben wij genoten van de LeesLiever Scheurkalender 2020! Hij hangt in het kleinste kamertje van het huis, waar ieder even een moment heeft om te mijmeren. Het was genieten om te merken dat het de kinderen aan het denken had gezet, had verrast of dat ze even hadden zitten dromen. Wat een feest dat zelfs m’n puberzoon, die nooit een grote lezer is geweest, naar me toe kwam en zei: ‘Mam, het is belangrijk dat ik meer ga lezen!’

Tegenwoordig lopen we in de stad altijd even de boekenzaak in om te neuzen. We kijken uit naar de volgende editie!”

Baukje, GZ-psycholoog en moeder van 3 kinderen

  “Een leven lang lezen, is een leven lang leren”

– Hanneke Cents –

Ontdek de kracht van Leesplezier

De LeesLiever Scheurkalender 2021 inspireert, motiveert en stimuleert niet alleen jouw kind of de kinderen in jouw klas of praktijk, maar ook jij als ouder, leerkracht of andere (onderwijs)professional wordt iedere dag op een andere manier geprikkeld om leesplezier en leesbeleving centraal te stellen. 

Met boekentips, leesadvies, handige tools en strategieën, wist-je-datjes, denkvragen, vernieuwde inzichten, quotes en nog veel meer. 

Mijn kennis, ervaring en tips & tricks uit mijn praktijk allemaal gebundeld in een toffe kalender!

Maar dat niet alleen……..

Deze editie bevat ook gastbijdrages van VIPS! Elke maand één of twee VIP tips, speciaal voor jou. Van o.a. Rian Visser, Jozua Douglas, Anna Woltz, Leesbevordering in de klas, Boekwijzer, De Grote Vriendelijke Podcast en vele anderen!

“Er zijn geen kinderen die lezen haten, er zijn alleen kinderen die het juiste boek nog niet gevonden hebben”

– Frank Serafini – 

“Mama, Hanneke werkt echt!” 

Kijk naar haar, ze straalt! In mijn praktijk heeft zij heeft aan den lijve ondervonden dat het allemaal begint met leesplezier! Zij voelt zich gehoord en gezien. Met de juiste boeken, op basis van interesse in plaats van AVI-niveau, motiverende gesprekken over jeugdliteratuur en ouders die het belang van lezen inzien en actief aan de slag zijn gegaan met de adviezen, tips en tools en samen met hun kinderen het lezen hebben opgepakt en als vast onderdeel terug laten komen binnen hun gezin.

Ondanks haar dyslexie heeft zij leesplezier ontwikkeld, is zij gemotiveerd om nieuwe schrijvers, series en genres uit te proberen en heeft zij leessucces behaald. 

Het begint écht allemaal met LEESPLEZIER!

Het is mijn missie om ieder kind plezier én succes in taal te laten ervaren. Maar helaas merk ik nog iedere dag dat leesplezier ondergeschikt is aan leesprestaties. In mijn praktijk ervaar ik dat als je werkt vanuit de basis, waarbij leesplezier centraal staat, je een krachtig middel in handen hebt om leessucces en schoolsucces te bereiken. Ik heb gezocht naar een laagdrempelige manier om dagelijks, met de nodige FUN, leesplezier en leesbeleving centraal te stellen.

De nieuwe editie van de LeesLiever Scheurkalender staat bomvol met de tofste en meest waardevolle tips & tricks uit mijn praktijk om jouw (klein)kind of kinderen in jouw klas of praktijk leesplezier te laten beleven.

 

De content in de kalender geeft nieuwe inzichten, laat je nadenken en nodigt uit om bijvoorbeeld nieuwe jeugdliteratuur te ontdekken, maar de kalender is zeker ook FUN!

Ervaar de kracht van leesplezier met de LeesLiever Scheurkalender 2021.

Want ieder kind heeft het recht om leesplezier te ervaren!

 

“De kalender geeft elke dag aanleiding om te gaan lezen. Het creëert bij ons een momentje van rust. En vanuit die rust kunnen we ook lekker verder (voor)lezen. De kalender geeft leuke tips, daagt uit en maakt nieuwsgierig!”

Marije, moeder van Tim

Het verhaal achter de LeesLiever Scheurkalender

Waarom zou je lezen als je ook de hele dag kunt gamen, Netflixen of urenlang kunt rondstruinen op Youtube?

“Ik heb nog nooit een leuk boek gelezen,” hoor ik Tim zeggen, en Floor, Sara, Koen, Volkan en vele andere kinderen die ik zag en zie in mijn praktijk.

Het is ook een veel gehoorde kreet op scholen en binnen gezinnen. 

Herken je dat?

“Nederlandse leerlingen zijn wereldkampioen leeshaat”. Eind vorig jaar ging dit viraal door het item over lezen in het programma Zondag met Lubach. 

#leeshaat

Hij raakte een gevoelige snaar, maar wel een hele serieuze snaar.

Maar……

“Er zijn geen kinderen die lezen haten, er zijn alleen kinderen die het juiste boek nog niet gevonden hebben” – Frank Serafini

En zo is het!

Maar het is wel een feit dat het slecht gaat met de leesvaardigheid van onze kinderen. 

“Een boek lezen? Hoezo?” 

Ze kijken je aan alsof je ze vraagt om met een tandenborstel alle wc’s in school te poetsen!

Leesplezier is ver te zoeken (we staan zelfs onderaan de wereldranglijst) en leesmotivatie, ach, het voorbeeld spreekt boekdelen…

Maar weet je wat het is?

Kinderen zijn vergeten of hebben niet (of onvoldoende) geleerd waar het bij lezen nu werkelijk om gaat. Leesplezier is ondergeschikt geworden aan leesprestaties en leesstrategieën. Ze denken vaak dat lezen gaat om snelheid en het behalen van de leestoetsen of het toepassen van strategieën om een tekst beter te begrijpen.

“Maar waar gaat het dan wel om?” vragen kinderen vaak aan mij.

 

Als ik ze dan uitleg dat lezen gaat om beleving, ontspanning, nieuwe kennis opdoen, de wereld verkennen en ontdekken, jezelf verder ontwikkelen en uitgroeien tot een weldenkend mens met een eigen mening.

Een krachtig persoon die de wereld aan zijn voeten heeft liggen en zijn dromen kan najagen, omdat een leven lang lezen een leven lang leren is.

En dat je door lezen alles kunt bereiken, als je maar gelooft in jezelf en begrijpt waar het in de wereld om gaat.

Dát begrip, deze kennis, deze vaardigheden en sociale voelsprieten, worden gecreëerd door lezen. Door het lezen van verschillende soorten teksten, boeken, verhalen, krantenartikelen, poëzie en online teksten. 

En dan kijken ze mij met van die grote ogen aan: “Hoe dan?”

Door het vinden van dát ene boek of díé ene serie waardoor je besmet raakt door het leesvirus. 

En daar heb je gewoon wat hulp bij nodig, en daarvoor kom je bij mij. Ik neem je mee, op reis. Ik vertel, lees en discussieer met jou. We stellen elkaar vragen, denken na en proberen samen gevoelens te beschrijven die de teksten bij ons oproepen. 

We doen het samen, ook met jouw ouders, je hoeft het echt niet alleen te doen. 

En doordat we het samen doen, wordt jouw kind meegenomen in die andere wereld. Die eerst nog ‘vreemde en rare’ wereld van de jeugdliteratuur. De allergie verdwijnt gestaag. Soms zoeken we wat langer, hand in hand. Maar als het zover is, zijn ze niet meer te stoppen. Ze gaan, vliegen uit en ontdekken wat een rijkdom je vindt in de wereld van de geschreven taal.

Je verdwaalt, ontdekt, leert, je rust uit, ontspant en komt thuis.

Echt, het kán. Niet alleen, maar met (een beetje) hulp 😉

“De kalender is nuttig voor kinderen die willen groeien in (begrijpend) lezen door lezen in de eerste plaats leuk te vinden. De kalender heeft mooie stappenplannen om een leuk en passend boek te vinden en er worden zinvolle en praktische tips en applicaties gedeeld voor (zwakke) lezers.” 

Jantine, intern begeleider

Laten we in 2021 allemaal “gewoon” weer gaan lezen. Samen met onze kinderen / leerlingen. Maar ook zelf! 

Laten we teruggaan naar de kern, want leesplezier is de basis voor leessucces, schoolsucces én maatschappelijk succes.

Ben je enthousiast?

A

Ben jij klaar voor een verandering in leesmindset?

A

Wil jij ‘Een leven lang lezen, is een leven lang leren’ centraal stellen?

A

Wil jij de kracht van leesplezier inzetten als basis voor leessucces, schoolsucces en maatschappelijk succes?

A

Wil jij jouw kind of de kinderen in jouw klas inspireren, motiveren en stimuleren op een toegankelijke, gemakkelijke, maar bovenal leuke manier?

A

Wil praktische tips, adviezen, tools, strategieën en nieuwe inzichten toepassen binnen jouw gezin of werksituatie?

A

Wil jij jouw kind meegeven dat lezen op de eerste plaats leuk moet zijn, om vervolgens verder te kunnen groeien?

A

Wil jij, samen met jouw collega’s of jouw team, als collectief de kracht van leesplezier inzetten om de leescultuur binnen jullie school te veranderen?

A

Wil jij een praktisch middel inzetten om de ouders van jouw leerlingen te adviseren en bewust te maken van het belang en de kracht van leesplezier?

A

Durf jij met jouw collega’s of jouw team kritisch te kijken naar jullie leesbeleid en visie en kunnen jullie daarbij wel een creatief hulpmiddel gebruiken, zodat jullie leesplezier en leesbeleving centraal kunnen stellen op jullie school?

Ontdek de kracht van LEESPLEZIER en leg hiermee de basis voor leessucces, schoolsucces én maatschappelijk succes!

“Yes, vandaag een quiz mam! Een groot succes de LeesLiever Scheurkalender voor mijn zoon van acht. De blaadjes die hij wil bewaren zitten in een speciaal bewaarmapje.”

Nienke, moeder van Xam

“Alleen voor zwakke lezers? Zeker niet! De LeesLiever Scheurkalender is voor iedereen. Voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten. Je kunt hem ook voor de hele school bestellen, zodat elke klas er eentje heeft. Zo laat je als school zien dat je lezen op de kaart zet en informeer je kinderen iedere dag met een leuke tip of weetje.”

Hip & Hot Blogazine

Bestel nu de LeesLiever Scheurkalender 2021, speciaal voor kinderen uit groep 3 t/m groep 8 én hun ouders, leerkrachten en andere (onderwijs)professionals.

De leukste scheurkalender van 2021!

VEEL LEESPLEZIER!

Lieve groet,