Geen leesstress maar leessucces

Met de online ZomerLeesBOOST

Ontdek de kracht van leesplezier!

Samen gaan we de strijd aan tegen de zomerleesdip.

Met de ZomerLeesBOOST in 5 stappen naar een zomer vol leesplezier.

Wegens groot succes zit de offline ZomerLeesBOOST vol. Speciaal voor jou heb ik daarom de online ZomerLeesBOOST klaarstaan.

Nu met een waanzinnige korting!

“Mam, de juf zegt dat ik óók moet lezen in de zomervakantie,

maar ik  HAAT  lezen!”
“Dat ga ik dus echt niet doen hè!”

Dit vertelde de moeder van Max aan mij, toen ze zuchtend bij mij aanklopte.
“Wat moet ik hier nu mee, Hanneke?”, vroeg ze mij.
De wanhoop was hoorbaar in haar stem.

Heel begrijpelijk natuurlijk. De moeder van Max zag als een berg op tegen de zomervakantie. Want hem voortdurend achter de broek aanzitten, daar zat ze nou niet bepaald op te wachten. Maar ze wist wel dat het noodzakelijk was. Want, dat had de juf haar ook verteld. Leeskilometers maken in de zomervakantie. Anders begint Max na de vakantie met een nog lager leesniveau dan hij al had…..

PEENTJES ZWETEN

De zweetdruppels stonden nu al op haar voorhoofd.
Want, het is altijd al zo’n strijd om thuis met Max te lezen. Hij is zo toe aan rust. Die laatste loodjes aan het einde van het schooljaar. Hij loopt op zijn tandvlees….

Maar, hij moet blijven lezen.
Van de juf.
En nu zeg jij het ook.
En dát vindt hij niet leuk.

‘If you get tired, learn to REST, not to quit’

– Banksy –

Herken je dat?

De strijd, frustratie en boosheid, het sloopt je. Keer op keer die stampende voeten op de trap en de harde klap van de dichtslaande slaapkamerdeur die daarop volgt.
Je sluit je ogen, ademt drie keer diep in en uit. Hoe kun je het tij keren?
Je weet dat de juf gelijk heeft, maar je begrijpt jouw kind ook.
Dat hij lekker wil zwemmen en buiten wil ravotten met vriendjes. Even loskomen van alles wat met school te maken heeft.

De moeder van Max weet het nog van vorige zomer: na de vakantie stond Max al met één – nul achter. Zijn leesniveau was twee AVI-niveaus gedaald.
Door die zes weken zomervakantie werd de leesroutine doorbroken, waardoor Max in september met een leesachterstand het nieuwe schooljaar begon.

Dit noemen wij: de zomerleesdip

Maar……

Wist je dat de zomerleesdip helemaal niet nodig is als je gebruik maakt van de kracht van leesplezier?

Ik hoor je al denken: maar doe dan?

Ontdek de kracht van leesplezier!

Ervaar en leer hoe jij jouw kind kunt motiveren en stimuleren om te blijven lezen in de zomervakantie, zonder dat je daarbij de nadruk legt op het leesniveau en de leesprestaties.

 

Ontdek de kracht van leesplezier met: 

de online ZomerLeesBOOST!

Zodat JIJ en JOUW kind genieten van een zorgeloze, ontspannen en gezellige zomer waarin leesplezier voorop staat.

R

In 5 stappen naar leesplezier: een gefundeerd leesplan voor de zomervakantie vanuit de kracht van LEESPLEZIER;

R

Inzicht in het hoe en waarom van leeskilometers maken in de zomer, maar ook daarna;

R

Tools, strategieën en handvatten die effectief en makkelijk inzetbaar zijn, in de zomervakantie, maar ook daarna;

R

Een leesplan op basis van interesses in plaats van AVI niveau;

R

Tien Toffe Tips om lezen leuk te houden in de zomervakantie, maar ook daarna;

R

Motiverende en inspirerende aanpak dmv instructievideo’s en downloads, waarmee een verandering van mindset bijdraagt aan leesplezier, leesmotivatie en leesucces; 

Jullie vormen samen met mij een team. Met elkaar gaan wij de kracht van leesplezier inzetten en houden we de zomerleesdip buiten de deur.

Jouw kind ontwikkelt leesplezier en daardoor leessucces en begint daarom niet met een 1 – 0 achterstand in het nieuwe schooljaar.

“Will it be easy? Nope. Worth it? Absolutely”

De online ZomerLeesBOOST

Een compleet online programma!

Je vindt de ZomerLeesBOOST op een afgeschermde pagina op mijn website. Hier kun je in jouw eigen tijd en tempo samen met jouw kind(eren) alle modules doorlopen. 

De online ZomerLeesBOOST bestaat uit vijf modules plus een BONUS module. Daarnaast is er een instructiemodule voor ouders met een waardevol e-book plus instructievideo.

In 5 stappen werken we samen toe naar een zomer vol leesplezier.

Elke module bevat downloads met informatie en diverse “werk” – of ondersteuningsbladen voor jouw kind. Na het doorlopen van de 5 modules heeft jouw kind een compleet boek in handen met handvatten, tools, tips, adviezen en strategieën die ook na de zomer nog inzetbaar zijn. 

Bij elke module zit een instructievideo, waardoor je gemakkelijk en efficiënt met de informatie en werkbladen aan de slag kunt.

Samen gaan wij voor leesplezier, leessucces én schoolsucces!

 

Met de ZomerLeesBOOST ervaren jullie:

=

De kracht van leesplezier met een gefundeerd leesplan obv 5 simpele stappen;

=

Geen strijd meer over lezen, omdat leesplezier centraal staat;

=

Hoe je efficiënt resultaat kunt bereiken én rust kunt inbouwen tijdens de zomervakantie, maar ook daarna;

=

Behoud van routine en het creëren van balans;

=

Hoe je met concrete en effectieve tools, adviezen, strategieën en handvatten inzet op leesplezier en daardoor het leesniveau van jouw kind op peil houdt;

=

Uiteraard leesplezier;

=

Leesmotivatie en een verandering in mindset: positieve leesattitude;

=

Ontwikkeling van zelfvertrouwen door plezier én succeservaring;

=

Een zorgeloze en gezellige zomer: geen leesstress, maar leessucces;

“Afgelopen zomer hebben wij meegedaan aan de ZomerLeesBOOST. Onze zoon heeft wat moeite met het leren lezen en maakt na de zomervakantie de overstap naar groep 4. Doordat het lezen wat moeizaam verloopt heeft hij ook weinig zin in het lezen en ziet hij er als een berg tegenop.

Hanneke heeft hem plezier in het lezen gegeven, maar vooral ook het gevoel dat hij zelf de regie heeft. Lezen moet leuk zijn en zo moet hij het ook ervaren.

Afgelopen zomer heeft hij het lezen als leuk ervaren en leest hij nu met veel meer plezier. Hanneke benadert hem op een laagdrempelige manier en neemt hem overal in mee. Samen gingen ze op zoek naar waarom lezen niet zo leuk is, wat hij graag zou willen en wat er voor nodig was om zijn doel te bereiken om lezen leuk te maken.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ze dit samen gelukt is.

Hanneke, dank je wel voor de fijne tijd, Koen heeft ervan genoten. “

Sjüra, moeder van Koen

‘Geen leesstress, maar leessucces’

Jij doet toch ook mee?

Samen gaan we deze zomer voor leesplezier en leessucces!

Wist je dat…

Leesplezier de basis is voor leessucces én schoolsucces?

Ontdek dat het echt kan!

Speciale aanbieding:

De online ZomerLeesBOOST  is nu verkrijgbaar voor slechts: 

€57,00 (incl. btw)

in plaats van €97,00 

Je ontvangt na betaling per mail een unieke code, waarmee je direct toegang krijgt tot de 5 modules, bonusmodule én oudermodule. Inclusief alle instructievideo’s, e-book voor ouders, downloads (ook inzetbaar na de zomervakantie) en alle tips, tools, adviezen, strategieën en handvatten.

Een compleet programma dat je écht niet wilt missen!

Jouw kind maakt tevens kans op 1 van de 3 fantastische prijzen!

Mocht je geen mail hebben ontvangen, controleer dan even je ongewenste mail.

 

“Onze 7 jarige dochter scoort op school laag op de leestoetsen en ze vindt lezen echt niet leuk. Toen we merkten dat het haar ook emotioneel raakte, (smoesje verzinnen als leeftijdsgenootjes al wel iets kunnen lezen en zij niet) vonden we het tijd voor ondersteuning. Dat ze niet goed kan lezen is 1, maar dat ze er ongelukkig van zou worden vonden we een heel ander verhaal. Dat was het volgens ons niet waard.

We hebben Hanneke ingeschakeld, omdat we een andere benadering zochten. De ontwikkeling van zelfvertrouwen bij onze dochter rondom lezen staat voor ons voorop. De ZomerLeesBOOST was juist wat we nodig hadden. 

Hanneke haalt de druk van het lezen af. Met haar aanpak en methoden wordt  leesplezier op de eerste plaats gezet. Vanuit leesplezier wordt het technische stuk verweven in haar aanpak. Door plezier in lezen voorop te stellen, zijn we lezen anders gaan aanvliegen en gaan bekijken. Hierdoor wordt Sophië veel meer betrokken bij haar leesbeleving en wat belangrijk voor haar ontwikkeling en haar manier van ontwikkelen is. Wij zijn lezen anders gaan zien, en onze dochter ook.

Na de ZomerLeesBOOST bij Hanneke is de druk eraf. We zijn nog steeds dagelijks met lezen bezig, maar op manieren die beter bij ons en Sophië passen. Zo is het voor ons beter vol te houden en voor Sophië keer op keer een fijne ervaring. Haar zelfvertrouwen is gegroeid en nu durft ze de kinderen uit haar klas zelfs te laten zien wat voor speciale leesoefeningen zij geleerd heeft.

Onze dochter kan heel veel goed, maar lezen vond ze gewoon stom. Ouders die hun kind hierin herkennen zou ik Hanneke aanbevelen. Sophië ervaart nu minder druk en leesplezier is daarvoor in de plaats gekomen. Dat is ons een hoop waard.

Sophië ging met veel plezier naar Hanneke. Je kunt wel zeggen dat het keer op keer voor haar een feestje was om er te zijn. Wij zijn een grote stap vooruitgekomen om lezen leuker te maken en te houden.”

Suzanne, moeder van Sophië

Ik ben HANNEKE CENTS:

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als logopedist en dyslexiebehandelaar, heb ik in 2018 het roer omgegooid. Ik kon, binnen het systeem van zorgverzekeraars, mijn ei niet meer kwijt. Hoog tijd dus voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Waarin ik mijn expertise en ervaring als behandelaar in een vorm heb gegoten waarin ik mij als een vis in het water voel. Ik heb een nieuw bedrijf opgestart onder mijn eigen naam, Hanneke Cents.

Als Taal – Lees – Spelling Specialist is het mijn missie om ieder kind plezier én succes in TAAL te laten ervaren. Vanuit mijn expertise begeleid ik kinderen die problemen ervaren met technisch lezen, begrijpend lezen en / of spelling en train ik professionals in de kinderopvang.

Want, TAAL is de basis voor een goede toekomst.

En ieder kind verdient een prachtige toekomst!