Zoektocht

Ik voel de zon op mijn huid branden, ook al is het nog vroeg. Er is een enkele wolkensluier te zien tegen een verder kraakblauwe hemel. De wimpel danst voorzichtig langs de vlaggenmast. Het zachte en warme briesje langs mijn gezicht voorspelt dat er een warme dag op komst is. De vogels zijn druk in de weer. Overal om mij heen hoor ik gekwetter en gefluit. De kakofonie aan geluiden zorgt voor zo’n bedrijvigheid dat het lijkt alsof de koning himself ieder moment zijn intrede kan doen.

Het is voorjaar! Eindelijk! Ik kijk om mij heen en geniet van het moment. Vandaag ben ik dankbaar voor het gevoel van vrijheid en rust. De zoektocht werpt zijn vruchten af. Ik begin weer te voelen…

Het was er niet

Normaal gesproken zorgt het voorjaar namelijk altijd voor een bak energie, die ik dan ook door mijn lijf voel stromen alsof ik de hele wereld aan kan. Dit voorjaar niet… Ik voelde het niet. Het was er niet. Waar ik ook zocht. Niet in de tuin, niet in huis en nergens eigenlijk, want we konden ook nergens naartoe. Maar bovenal voelde ik het niet in mijzelf. 

En ik bleef zoeken, in de kleinste hoeken. Maar het was er echt niet. Het voelde leeg, de lusteloosheid maakte me bang. Dit is niet wie ik ben. Dit is niet wie ik wil zijn. Maar het was er wel. Het is er wel. 

Ik bleef zoeken, totdat ik besefte dat ik niet verder moest zoeken. Het moest er even zijn. Voel het maar. Laat het maar. Terwijl er diep van binnen een klein stemmetje zei: “Je moet dit, je moet dat.” Herken je dat?

De dagelijks terugkerende hoofdpijn was een keerpunt. Mijn lichaam gaf signalen, mijn gevoel idem dito. Het moest er even zijn. Voel het maar. Laat het maar.

Borrelen

Maar ohhh, wat is het lastig om hieraan toe te geven. Een zekere angst voor wat er komen gaat, voor wat ik zou gaan voelen en wat dat met me zou doen. Maar ook een ongerust gevoel voor de consequenties voor mijn praktijk/ bedrijf door het minder zichtbaar zijn op sociale media. Inmiddels zijn we een paar weken verder en zit ik midden in een zoektocht, vanuit rust, waardoor er eindelijk weer ruimte ontstaat. Dit voelt zo goed! Langzaam begint het weer te borrelen. Diep van binnen. Het borrelen zet soms zo door dat ik bijna bang word van de uitbarsting die het kan veroorzaken. 

Kracht

Het beklemmende gevoel dat ik eerder had, maakt nu langzaamaan plaats voor een ontembaar gevoel van kracht. Omdat ik diep van binnen weet wat ik voor jou en jouw kind, maar ook voor professionals kan betekenen. De boodschap die ik voor jou heb. Een boodschap die zo krachtig is, vanuit mijn missie, visie en overtuiging, dat ik er soms zelf bang van word. 

Ik weet dat er grootse dingen gaan komen. Ik begin het ook steeds meer te voelen en het vertrouwen hierin groeit gestaag. Hoe de uitkomst zal zijn weet ik niet, ik heb immers geen glazen bol. Maar ik probeer te visualiseren hoe ik het ontembare gevoel van de kracht van leesplezier en het LeesLiever principe om kan zetten in concrete nieuwe uitdagingen voor mij en voor jou! 

Er loopt inmiddels een straaltje over mijn rug. Ik voel de zon steeds krachtiger op mijn huid branden. Ik gloei, van buiten, maar ook van binnen. De brandstof voor mijn lijf wordt weer aangevuld. Het vuurtje wakkert aan. 

Dag van de Minibieb

En daarom ben ik er zaterdag speciaal voor jou en jouw kind! Tijdens de Dag van de Minibieb. Je kunt mij 5 juni a.s. van 11.00-12.00 uur alles vragen over de kracht van leesplezier en het LeesLiever principe bij mijn minibieb. Dus nee, niet online! Gewoon live aan de Spanjaardsdijk in Schalkhaar bij Minibieb LeesLiever. Ik ben er voor jou en jouw kind. Onderwijsprofessionals of andere belangstellenden zijn ook welkom. Uiteraard met inachtneming van 1,5 meter afstand. 

Dus heb jij vragen over hoe je jouw kind of jouw leerlingen met plezier aan het lezen kunt krijgen, wil jij af van de strijd, wil jij weten hoe je leesplezier inzet als basis voor het leessucces van jouw kind of jouw leerlingen? Kom dan langs en maak gebruik van de mogelijkheid om met mij te sparren, al je vragen te stellen en je onder te laten dompelen in de wereld van leesplezier! Jouw kind ontvangt dan ook gratis een onderdeel uit mijn online programma (LeesLiever Online: maak van jouw kind een lezer, met plezier en succes) en hij / zij kan meedoen met een winactie en maakt daarmee kans op een fantastisch boek!

Ik kijk ernaar uit om jou en jouw kind te ontmoeten! Tot zaterdag!

En… dit is nog maar het begin 😊

Lieve groet,

Hanneke Cents | Taal- Lees- Spelling Specialist in Deventer en omstreken

P.S. Mijn praktijk draait ondertussen gewoon door, met succes! Er zijn nog 2 plekjes vrij voor een 1 op 1 maatwerktraject. Heb je interesse? Meld je dan hier aan voor een gratis kennismaking.

Liever online aan de slag met jouw kind? Dat kan met LeesLiever Online: maak van jouw kind een lezer, met plezier én succes! Meer info vind je hier.

Heb je interesse in de online workshop “Als lezen niet vanzelf gaat – de kracht van leesplezier!” ? Lees hier alles over de workshop.