Online workshop

 

“Als lezen niet vanzelf gaat”

De kracht van leesplezier!

Zit jij ook met je handen in het haar als het gaat om het ondersteunen van jouw kind bij het maken van leeskilometers?

Is jouw kind niet te motiveren en ervaart hij/ zij geen leesplezier?

Staan de zweetdruppels op jouw voorhoofd als je na de zoveelste poging de stampende voeten op de trap hoort en de daaropvolgende dichtslaande deur door het huis hoort galmen?

En twijfel je dan aan jezelf of je te streng bent geweest?

Zou jij het ook zo graag anders willen voor jouw kind?

Merk je dat de frustratie van jouw kind ook jouw frustratie wordt?

Je wilt het heel graag anders doen. Maar je weet alleen niet HOE?

Gun jij jouw kind de ervaring van leesplezier?

JA?

Dan is dit het moment om deel te nemen aan de online workshop:

“Als lezen niet vanzelf gaat – de kracht van leesplezier!”

“De workshop kwam voor ons op een goed moment. We liepen vast met onze middelste zoon als het om leesplezier gaat. Zowel onze zoons als mijn man en ik hebben dyslexie. Leesplezier is vaak ver te zoeken en mogen lezen is moeten lezen geworden.

Tijdens de workshop was hier veel aandacht voor. We hebben geboeid geluisterd naar een zeer kundige en gedreven Hanneke. Haar boodschap is ons duidelijk; wij zijn als rolmodel voor onze jongens de sleutel tot leesplezier. De schokkende cijfers over laaggeletterdheid maakten diepe indruk. Dit maakt dat we gelijk zelf een boek besteld hebben en ook met de jongens hebben we gekeken naar wat zij zouden willen lezen. Zo zijn we voornemens vaker een boek te pakken en samen meer te lezen. Ook de praktische tools zijn een waardevolle toevoeging.”

- Emiel en Annemarie

Gun jouw kind de ervaring van leesplezier!

De workshop is speciaal voor ouders die willen weten WAT ze kunnen en moeten doen om de juiste snaar te raken bij hun kind om plezier in lezen terug te krijgen en HOE dat vervolgens aan te pakken. Maar ook voor (onderwijs)professionals die samen met ouders de handen ineen willen slaan.

“Ik heb de workshop over leesplezier bij Hanneke gevolgd. Ik was blij verrast met de rijkdom aan kennis en het aanstekelijke enthousiasme wat zij te bieden had. Het is leerzaam geweest om te leren hoe het plezier ten grondslag kan en moet liggen aan elke hulp die we de kinderen geven bij het lezen. Ik had verwacht dat deze boodschap vooral veel benadrukt zou worden, maar niet veel meer dan dat. Het tegendeel bleek waar. Die boodschap is dan wel de basis, maar bij deze workshop hebben we vooral bijzonder veel bruikbare handvatten gekregen hoe we het lezen daadwerkelijk weer behapbaar en plezierig kunnen maken.

Het leukste van de workshop: Hanneke lijkt zich merkbaar in te kunnen leven in de kinderen met leesproblemen. Ze nam ons mee in deze empathie, wat het nog gemakkelijker maakt om het kind te leren begrijpen en zo ook te helpen.”

- Myrdhin, logopedist

Juist nu is het belangrijk dat je als ouder jouw kind in alle rust en met vertrouwen kunt ondersteunen bij het leesproces.

Niemand wordt er blij van als die “verplichte” leeskilometers uitdraaien op ruzie, frustratie en verdrietige momenten. Jij niet, maar zeker jouw kind niet!

Jouw kind heeft het nodig om in een vertrouwde omgeving, met liefde en warmte, te kunnen ontdekken hoe leuk lezen is.

Dat kan écht!

En dan zijn leeskilometers ineens geen verplichte kost meer 😉!

De workshop vindt nu, in deze periode van de lockdown, online plaats.

In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers neem ik jou mee in de wondere wereld van de geschreven taal. Net zoals tijdens de workshops in mijn praktijk, wil ik online graag dezelfde “huiskamer” setting creëren, zodat eenieder de ruimte voelt en krijgt om te reageren naar aanleiding van zijn / haar persoonlijke verhaal. Zo kan ik op maat advies geven en jou verder op weg helpen.

Ook geïnteresseerde leerkrachten of andere (onderwijs)professionals zijn van harte welkom!

‘Dank voor de inspirerende workshop!

Na de workshop hebben mijn man en ik een aantal boeken besteld. Voor onszelf, maar ook voor de kinderen. We hebben besloten een soort mini-biebje in de zithoek aan te leggen zodat we wat sneller een boek pakken i.p.v maar wat aanrommelen op mobiele telefoon of tablet. En dat wierp al na 2 dagen zijn vruchten af. De jongste, in groep 3 met moeite met lezen, pakte gisteren zelf een boek en ging zelf lezen. Terwijl ik op de bank ook een boek zat te lezen.

De oudste heeft veel lol met de toneelleesboeken die ik voor hem had uitgezocht. Vooral als we echt rollen spelen en de stemmen een beetje verdraaien heeft hij er heel veel plezier in.

Deze workshop is een aanrader, zowel voor ouders als voor professionals!’

- Hannelore, moeder én leerkracht

NA DEZE WORKSHOP:

–> Ben jij je bewust van de kracht van leesplezier;

–> Zet jij leesplezier, leesmotivatie en leesbeleving op de kaart binnen jullie gezin;

–> Weet jij meer over de relatie tussen vloeiend lezen, begrijpend lezen én leesplezier;

–> Weet jij hoe je begrijpend lezen kunt stimuleren én hoe jij jouw kind kunt motiveren;

–> Neem jij praktische tips, tools en strategieën mee naar huis die effectief en makkelijk inzetbaar zijn;

–> Ervaar jij hoe je meer kunt bereiken in minder tijd door leesroutine op te bouwen;

–> Zet jij, samen met jouw kind, de eerste stap naar plezier én succes in geschreven taal;

–> Ervaren jullie leesplezier en rust binnen jullie gezin.

Ben jij klaar om het nu anders aan te pakken?

JA?

Meld je dan, via onderstaand formulier, aan voor de workshop: “ALS LEZEN NIET VANZELF GAAT – de kracht van leesplezier!”

Datum: er is geen workshop meer voor de zomervakantie!

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Locatie: online (via Zoom)

Deelname: €30,00

“Bij Hanneke voel je de passie voor taal, wat gegarandeerd overslaat op jouzelf en op jouw kind of de kinderen met wie jij werkt. Dit heeft direct effect op motivatiegroei bij (begrijpend) lezen. Ik kan na deze workshop collega’s inspireren om bij begrijpend lezen anders met de inhoud om te gaan. Meer inzetten op beleving, waarbij aandacht is voor de koppeling van de belevenissen, gedachten, gevoelens van een hoofdpersoon en de eigen ervaring van kinderen. Ik heb een goede inhoudelijke indruk gekregen voor verwijzing naar de begeleidingstrajecten in de praktijk van Hanneke en zelf handvatten gekregen om ouders te adviseren rondom leesmotivatie en begrijpend lezen.

De passie van Hanneke werkt aanstekelijk, ‘zelfs’ als er veel tegenzit. De workshop is een aanrader voor alle ouders en professionals die willen inzetten op het vergroten van leesplezier. Hiermee zetten zij automatisch ook in op technisch – en begrijpend lezen, zonder hierbij de nadruk te leggen op wat niet goed lukt.”

- Jantine, IB'er

“Ik heb echt een fijne avond gehad en heb geboeid naar je geluisterd. Het was fijn om jouw verhaal zo volledig, deskundig en gestructureerd aan me voorbij te laten komen. Je bent enthousiast en gedreven en je presentatie is fris en aantrekkelijk. Door jouw lezing voel ik me nog meer gesterkt in mijn overtuiging dat leesplezier zo belangrijk is. Door deze avond zit ik weer steviger in het zadel. Dank voor alle praktische tips m.b.t. websites en boeken.”

- Alette, logopedist en dyslexiebehandelaar

REMINDER

Jij bent als ouder een belangrijke sleutel én inspiratiebron voor jouw kind. Ook al lijkt het niet altijd zo 😉. Jij kunt het verschil maken!

Gun jouw kind de ervaring van leesplezier.

Tot snel!

Lieve groetjes,