TROTS!

Eigenlijk vinden wij Nederlanders het niet zo gepast om je trots hardop uit te spreken. Tot voor kort vond ik dit, net als het in ontvangst nemen van een compliment, ook lastig. Maar ik heb inmiddels geleerd dat het mag: trots zijn op iets wat je zelf hebt bereikt door keihard te werken.

Ik vind het dan ook belangrijk om dit uit te dragen, aangezien het ook één van de dingen is die ik de kinderen in mijn praktijk meegeef. Want als je door hard werken, soms met bloed, zweet en tranen, met vallen en opstaan, volhardend doorgaat en met jouw doorzettingsvermogen je doel bereikt, dan kun en mag je niet anders dan trots zijn op jezelf.

Moeilijk

Maar man oh man, wat vinden de kinderen in mijn praktijk dat vaak moeilijk. En dat is ook niet zo gek. Want ze zijn zo vaak met de neus op hun fouten gedrukt. En de dingen die je ‘niet goed’ doet blijven je nu eenmaal langer bij dan je behaalde successen…..

Herken je dat?

Gelukkig ervaren de kinderen in mijn praktijk stap voor stap dat je vanuit plezier heel veel successen kunt behalen. En als ze eenmaal verschillende succeservaringen hebben gehad, lukt het ook steeds vaker om hardop te zeggen dat ze trots zijn op wat ze hebben bereikt. En dan blijft het wel hangen!

Voorbeeld

Wat ik de kinderen in mijn praktijk meegeef zal ik dan ook zelf moeten doen en laten zien: dus daarom spreek ik het nu ook hardop uit:

“Ik ben super trots op de nieuwe editie van de LeesLiever Scheurkalender!”

Het was en is geen makkelijk jaar…. En daardoor verliep de planning niet zoals ik die begin dit jaar voor ogen had. Maar that’s life… hoe moeilijk ook…

Toch heb ik mijn doel bereikt door hard te werken, mezelf tegen te komen, weer op te krabbelen en door te zetten. Maar niet zonder in mezelf te geloven, want:

Euforie

Ik ben heel blij dat ik door diverse lieve mensen getriggerd werd om mijn droom en passie te volgen en de streep die ik door de 2e editie van de LeesLiever Scheurkalender had gezet, weg te gummen.

Het trotse gevoel overheerst dus. Maar de vermoeidheid slaat ook toe na deze marathon. Maar dat geeft niet, want ik weet ook dat ik weer heel veel kinderen, ouders, leerkrachten en andere (onderwijs)professionals blij ga maken met deze toffe kalender vol tips & tricks uit mijn praktijk om van lezen een feestje te maken.

Elke dag leesplezier en leesbeleving in een ander perspectief! 365 dagen FUN!

Verrassing op jouw deurmat

Inmiddels zijn bijna alle pre-orders verpakt en verstuurd. Vandaag, morgen en de dagen die daarop volgen vallen de kalenders bij jou op de deurmat of word je verrast door mijn pakketje voor jouw deur.

Laat je me weten wat je van de kalender vindt? Mail mij (contact@hannekecents.nl) of deel jouw ervaring op je sociale media kanalen met #leesliever of #leeslieverscheurkalender en tag mij in je bericht.

Cadeautje

Heb je het leukste cadeautje voor de feestdagen nog niet besteld?

Twijfel je nog?

Neem een kijkje op mijn website of mail, bel, app me. Ik vertel je graag alles over de leukste kalender van 2021!

Zullen we er samen een fantastisch leesjaar van gaan maken?

Leesplezier ervaren kan écht!

Twijfel niet langer, daar is de kalender veel te leuk voor!

Heel veel leesplezier!

Lieve groetjes,

Hanneke Cents | Taal- Lees- Spelling Specialist in Deventer en omstreken