Minibieb LeesLiever

Lezen is beleven, lezen is groeien, lezen is leuk!

Lezers worden niet geboren, lezers worden gemaakt!

Jouw rol als ouder is daarbij cruciaal!

Vanuit mijn missie en visie waarin de kracht van leesplezier centraal staat, heb ik naast mijn praktijk ook Minibieb LeesLiever opgericht.

De plek waar jij, samen met jouw kind, boeken kunt lenen en lezen (en weer terugbrengen).

Je vindt  Minibieb LeesLiever aan de Spanjaardsdijk in Schalkhaar.

‘Een leven lang lezen, is een leven lang leren’

– Hanneke Cents – de Fooij

Zien lezen, doet lezen!

WIST JE DAT……

Als jij vaak leest, jouw kind 5x zoveel kans maakt om zelf ook een goede lezer te worden?

Als jij zorgt voor een stimulerende leesopvoeding  dit een positieve invloed heeft op de leesvaardigheid en schoolprestaties van jouw kind?

Als jij als ouder vaak leest, voorleest en veel boeken aanbiedt, jouw kind vaker van papier, maar ook online leest? Ook is jouw kind dan gemotiveerder om te lezen.

LEESVAARDIGHEID

Goede leesvaardigheden zijn van groot belang voor de toekomst van jouw kind. Begrijpend lezen is namelijk de belangrijkste vaardigheid in de informatiemaatschappij van de 21e eeuw. Deze vaardigheid heb je nodig om je “mannetje” te staan in deze samenleving die zoveel van ons vraagt.

25% LEEST NIET OP NIVEAU

Uit onderzoek (PISA 2018) blijkt dat bijna  25% van de Nederlandse 15-jarigen niet leest op het niveau dat nodig is om goed te  kunnen functioneren op school of in onze maatschappij.

Bijna 50% ervaart geen plezier

Ook blijkt dat bijna de helft van de 15-jarigen lezen tijdverspilling vindt en geen /nauwelijks leesplezier ervaart. De achteruitgang van de leesvaardigheid houdt verband met de daling van het leesplezier.

“Er is nog nooit iemand bekeurd voor te hard lezen”

– Hans & Monique Hagen

WIST JE DAT…..

Als je plezier hebt in lezen, je automatisch meer gaat lezen?

Als je meer leeskilometers maakt, je daarmee je leesvaardigheid en leesbegrip verbetert en dat dit ervoor zorgt dat je nóg meer leesplezier ontwikkelt?

Je dan nog veel meer gaat lezen?!

 

Leesplezier is helaas ondergeschikt geworden aan leesprestaties. En dat is zo ontzettend jammer!

Ontdek de kracht van leesplezier en je zult merken dat jouw kind vanuit leesplezier leessucces gaat ervaren.

Geef het goede voorbeeld door zelf te lezen, blijf voorlezen (ook als jouw kind al zelfstandig kan lezen), praat samen over boeken en breng verhalen tot leven.

Kom lenen, lezen, beleven, leren en groeien bij

MINIBIEB LEESLIEVER!

Minibieb LeesLiever

Lenen, lezen, retour

Bij Minibieb LeesLiever kun je boeken lenen, lezen en weer terugbrengen. Ik kies bewust voor het leenprincipe. Zo houd ik grip op de kwaliteit van de boeken in de minibieb. Regelmatig vernieuw ik het aanbod. Er is voor elk wat wils 😉

Met Minibieb LeesLiever wil ik kinderen én hun ouders, maar ook grootouders, leerkrachten, schoolleiders, pedagogisch medewerkers, gastouders, peuterleidsters en wie er dan ook maar een kijkje komt nemen bij mijn minibieb, bewust maken van het belang van goede taal – en leesvaardigheden voor de toekomst van onze kinderen en daarmee de toekomst van onze maatschappij.

Inspireren, motiveren, stimuleren

Ik hoop jou te inspireren, motiveren en stimuleren om leesplezier centraal te stellen en ‘gewoon’ samen te gaan lezen. Leesplezier is namelijk de basis voor leessucces, schoolsucces én maatschappelijk succes. Dus zeker de moeite waard om in te investeren!

Geniet van al het moois dat boeken en verhalen ons te bieden hebben.

Ik wens jou heel veel LEESPLEZIER!

Maak van elk leesmoment een genietmoment, samen of alleen.

Heb jij nog vragen of ben je dringend op zoek naar iemand die jouw kind kan ondersteunen bij vloeiend lezen, begrijpend lezen of spelling?

Ik ben HANNEKE CENTS:

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als logopedist en dyslexiebehandelaar, heb ik in 2018 het roer omgegooid. Ik kon, binnen het systeem van zorgverzekeraars, mijn ei niet meer kwijt. Hoog tijd dus voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Waarin ik mijn expertise en ervaring als behandelaar nu inzet vanuit van eigen missie, visie en methodiek in mijn eigen praktijk, onder mijn eigen naam. 

Als Taal – Lees – Spelling Specialist is het mijn missie om ieder kind plezier én succes in (geschreven) TAAL te laten ervaren. Vanuit mijn expertise begeleid ik kinderen die problemen ervaren met vloeiend lezen, begrijpend lezen of spelling.  Ik maak mij hard voor leesplezier.  In 2020 en 2021 heb ik daarom ook de LeesLiever Scheurkalender ontwikkeld.

“Een leven lang lezen, is een leven lang leren.”

Vergeet niet: TAAL is de basis voor een goede toekomst. 

Ieder kind verdient een prachtige toekomst!

Ook jouw kind!

Heb jij boeken die je niet meer leest en wil je bijdragen aan leesplezier en leesbeleving? Doneer dan je boeken aan Minibieb LeesLiever. Mail naar: contact@hannekecents.nl.