LeesLiever Online

In 5 stappen leesplezier en leesbeleving ervaren samen met jouw kind

Maak van jouw kind een lezer met plezier én succes!

Ervaar de kracht van leesplezier!

Met LeesLiever Online ga jij samen met jouw kind in 5 simpele stappen leesplezier en leesbeleving ervaren. 

Gewoon thuis, samen op de bank of aan de keukentafel, met een kopje thee en iets lekkers. 

Geen druk, we creëren samen een leesbubbel waarin ik jou en jouw kind meeneem in de wondere wereld van leesplezier!

Zonder ‘verplichte’ woordrijtjes of losse teksten, maar gewoon in fantastische kinderboeken!

Ja, hele dikke kinderboeken 😉

Het kan écht! 

“Ik heb nog nooit een leuk boek gelezen”

“Ik kan niet lezen, want ik haal de AVI-toets niet”
“Ik wil heel graag leuke boeken lezen, maar ik weet niet hoe”

HERKEN JE DAT?

De strijd, frustratie en boosheid, het sloopt je. Keer op keer het pushen, opnieuw proberen. Weer horen dat het leesniveau van jouw kind niet omhoog is gegaan, ondanks het harde werken. Leesplezier is onbereikbaar en jij ziet jouw kind alsmaar ongelukkiger worden…

 

‘If you get tired, learn to REST, not to quit’

– Banksy 

“Ja maar Hanneke, ik wil niet lezen. Het is gewoon niet leuk! Er zijn geen leuke boeken op school en in de bibliotheek weet ik ook niet welke boeken ik moet kiezen.”

“Van de meester of juf moet ik een boek altijd uitlezen, maar ik vind heel veel boeken niet leuk. Dus lezen vind ik ook niet leuk.”

“Ik HAAT lezen.”

Bovenstaande uitspraken zijn zo maar een aantal voorbeelden uit mijn praktijk… Voor veel ouders herkenbaar weet ik inmiddels uit ervaring. Leesplezier is helaas een term geworden die onder druk staat. Leesplezier is ondergeschikt geworden aan leesprestaties. Kinderen koppelen lezen aan snelheid en het behalen van leestoetsen. 

PEENTJES ZWETEN

En als leestoetsen niet gehaald worden, zijn veel kinderen peentjes aan het zweten op woordrijtjes en losse leesteksten. En die zweetdruppels ontstaan vervolgens ook op jouw voorhoofd. Want thuis oefenen met woordrijtjes en losse teksten levert alleen maar meer strijd en frustratie op. Weer die stampende voeten op de trap en dichtslaande deur, wanneer het ‘verplichte’ leesmoment de zoveelste faalervaring oproept. Logisch dat jouw kind niet uit zichzelf een boek pakt om ‘lekker’ te gaan lezen, toch?

Hoezo leesplezier?

Je sluit je ogen, ademt drie keer diep in en uit.

En nog eens….

Gun jij het jouw kind ook zo om gewoon plezier in lezen te ervaren? Zonder druk, zonder prestatiedrang, zonder AVI classificering?

Gewoon lekker lezen?

JA?

Ervaar de kracht van leesplezier en leesbeleving met

LeesLiever Online!

Doorbreek de leesfrustratie!

Jouw kind leest met plezier en begrip en ontdekt hoe fantastisch leuk lezen is!

R

In 5 simpele stappen naar leesplezier en leesbeleving: een gefundeerd leesplan vanuit de kracht van leesplezier;

R

Inzicht in het hoe en waarom van leesplezier en leeskilometers maken;

R

Tools, strategieën en handvatten die effectief en makkelijk thuis inzetbaar zijn;

R

Een leesplan op basis van interesses in plaats van AVI niveau;

R

Tien Toffe Tips om lezen leuk te houden;

R

Motiverende en inspirerende aanpak door middel van instructievideo’s en downloads, waarmee een verandering van mindset bijdraagt aan leesplezier, leesbeleving, leesmotivatie én leesucces;

“Een leven lang lezen, is een leven lang leren”

– Hanneke Cents

LeesLiever Online

Een compleet online programma!

Dit programma heb ik speciaal voor jouw kind ontwikkeld. Het is een methodiek die zijn succes in mijn praktijk al heeft bewezen en waarmee ik jou en jouw kind nu online laat ondervinden dat je in 5 simpele stappen leesplezier en leesbeleving kunt ervaren.

Je vindt LeesLiever Online in de LeesLiever Academie. Hier kun je in jouw eigen tijd en tempo samen met jouw kind(eren) alle modules doorlopen, gedurende een periode van 4 maanden. 

WAT KRIJG JE?

R

5 modules vol te gekke downloads met informatie en diverse “werk” – of ondersteuningsbladen voor jouw kind;

R

Bij elke module een inspirerende en motiverende instructievideo, waardoor je gemakkelijk en efficiënt met de informatie aan de slag kunt.

R

Een instructiemodule voor jou als ouder met een waardevol e-book plus instructievideo, zodat jij jouw kind optimaal kunt ondersteunen in het proces naar leesplezier;

R

Toegang tot de besloten LeesLiever Facebookgroep;

R

1x per maand een live Q&A in de besloten Facebookgroep, voor al jouw prangende vragen over de begeleiding van jouw kind, leesplezier, leesmotivatie, leesbevordering, leeskilometers, boekentips, schoolse zaken etc.

“Ze vindt Lampje helemaal geweldig! Ze komt iedere dag trots met haar boek aanlopen om weer te gaan lezen. ‘Wat spannend’, zegt ze. Ze is echt door het boek gegrepen. Dank je wel!”

- moeder van een groep 8 leerling

LeesLiever Online Modules:

R

MODULE 1: INZICHT 

Waarom is lezen zo belangrijk? Wat gebeurt er in jouw brein als je leest en wat gebeurt er als je niet vaak leest? Jouw kind duikt in zijn/ haar eigen brein en beleving. De beginsituatie wordt geschetst.

R

MODULE 2: INTERESSE

Wat vindt jouw kind leuk? Waar wil hij / zij meer over weten? Waar wil jouw kind meer over leren? Dit gaan we samen ontdekken en in kaart brengen, want dit is de basis voor het kiezen van het juiste boek of de juiste serie.

R

MODULE 3: HOE KIES JE EEN BOEK?

Met een handig stappenplan en andere tools gaan wij samen op zoek naar dát ene fantastische boek of die geweldige serie voor jouw kind.

R

MODULE 4: HOE BEGIN JE IN EEN BOEK?

Met verschillende handvatten en strategieën gaan jullie een droomstart maken in dat fantastische boek of die geweldige serie.

R

MODULE 5: HOE HOUD JE LEZEN LEUK?

Met de Tien Toffe Tips blijft lezen leuk, gedurende het gehele schooljaar, maar ook in de vakanties!

R

MODULE VOOR OUDERS

Een instructievideo en waardevol e-book, waarmee jij als ouder handvatten krijgt aangereikt om jouw kind zo optimaal mogelijk te ondersteunen in het proces naar leesplezier en leessucces. 

Na het doorlopen van de 5 modules heeft jouw kind een compleet boek in handen met handvatten, tools, tips, adviezen en strategieën die gedurende de gehele basisschoolperiode inzetbaar zijn en zich vertalen in een aanpak en mindset verandering voor het leven.  

Samen gaan wij voor leesplezier, leesbeleving én leessucces!

 

Voor wie is het online programma een uitgelezen kans?

Als je dit leest, heeft jouw kind waarschijnlijk al de pee in lezen. Het suddert misschien al een tijdje. De leerkracht heeft al eerder in een 10-minuten gesprek aangegeven dat jouw kind leeskilometers moet maken en dat thuis oefenen belangrijk is. Je probeert jouw kind met alles wat je in huis hebt te stimuleren en motiveren, maar je komt geen steek verder.

Hoe kun je het tij keren?

Ondanks dat school er alles aan doet en jij thuis alles uit de kast trekt, werkt dit niet voor jouw kind…

Weet dan dat ik al vele kinderen heb mogen helpen naar meer leesplezier, ontspanning en vloeiend lezen met mijn eigen, unieke ‘LeesLiever’ methode!

Doorbreek de leesfrustratie!

Het begint allemaal met leesplezier.

Zonder leesplezier geen leessucces!

En dit kan voor ieder kind, óók voor jouw kind!

“Het programma ziet er goed uit. Ik vind het heel fijn en duidelijk opgebouwd. Ik gebruik de tips voor mijn eigen zoon (met dyslexie), maar ik kan ze ook heel goed inzetten in mijn logopediepraktijk.”

- Sabine, moeder én logopedist

 LeesLiever Online

Meld je nu aan:

 

€347,00 

En ontvang GRATIS de BONUS MODULE met boekentips t.w.v. €75,00! Dit is een praktisch overzicht met de meest toffe boekentips in maar liefst 9 verschillende categorieën! O.a. series, strips, informatieve boeken, de top 5 uit mijn praktijk en nog veel meer.

Prijs is incl. btw.

Ouders Yaell (groep 8)

“Wat jammer dat het al voorbij is,” zei onze dochter.

Ze werkte met veel plezier samen met Hanneke. De manier van benaderen gaf onze dochter weer zelfvertrouwen en gaandeweg het traject zagen wij het plezier in lezen weer terugkomen. Dat was de laatste jaren echt verdwenen.

Wij hebben als ouders ook veel geleerd. De “Gouden regel” is ons het meest bijgebleven: niet doorlezen als er geen klik is met het boek. Dat was ik zelf vergeten en daar hielp Hanneke mij aan herinneren, tot groot genoegen van onze dochter 😉

Wij kunnen het iedereen aanraden als je kind vastloopt met lezen!

Suzanne, moeder van Sophië

“Onze 7 jarige dochter scoorde laag op de leestoetsen en vond lezen echt niet leuk. Toen we merkten dat het haar ook emotioneel raakte, vonden we het tijd voor ondersteuning.

We zochten een andere benadering. Hanneke haalt de druk van het lezen af. Met haar aanpak en methode wordt leesplezier op de eerste plaats gezet. Hierdoor zijn we lezen anders gaan zien, en onze dochter ook. Nu is de druk van lezen af. We zijn dagelijks met lezen bezig op manieren die beter bij ons passen. Zo is het voor Sophië keer op keer een fijne ervaring en is haar zelfvertrouwen gegroeid.

Onze dochter kan veel goed, maar lezen vond ze gewoon stom. Ouders die hun kind hierin herkennen zou ik Hanneke aanbevelen. Sophië ervaart nu minder druk en leesplezier is daarvoor in de plaats gekomen.”

Caroliene, moeder van Teun

‘Wij zochten hulp voor onze zoon voor (begrijpend) lezen. De vakken op school waarbij lezen om de hoek kwam kijken kostten hem steeds meer moeite. Met als gevolg dat hij tegen die vakken ging opzien, het uitstelde en dat leverde weer veel stress op, omdat dan de taken voor die week niet afkwamen…

En zo werd het hele lezen gedegradeerd tot “stom” en “moeilijk”. Dat ging vrij ver, tot aan “ík ben stom” en “ik kan het niet” aan toe. Heel schadelijk voor zijn zelfvertrouwen.

Hanneke bereidde super leuke meetings online voor. We kregen veel tips aangereikt om het lezen weer leuk te maken en samen hebben we het lezen weer opgepakt. Hanneke is ontzettend enthousiast, heel erg lief, vol energie, belangstellend en positief.

En het resultaat na ongeveer 3 maanden? Een ontspannen zoon met weer vertrouwen in zichzelf,  die 2 leesniveaus omhoog is gegaan, geen buikpijn meer heeft voor teksten en dagelijks zelf zijn boek pakt om te lezen!

Wij zijn superblij!’

 

Met LeesLiever Online ervaren jullie:

=

De kracht van leesplezier met een gefundeerd leesplan op basis van 5 simpele stappen;

=

Geen strijd meer over lezen, omdat leesplezier en leesbeleving centraal staan;

=

Hoe leesplezier en leesbeleving leiden tot leessucces én schoolsucces;

=

Dat leesplezier zich uit in de ontwikkeling van een leesroutine;

=

Hoe je met concrete en effectieve tools, adviezen, strategieën en handvatten inzet op leesplezier en daardoor het leesniveau van jouw kind een boost geeft;

=

Dat leesplezier en leesmotivatie hand in hand gaan en bijdragen aan een verandering in leesmindset: positieve leesattitude;

=

Ontwikkeling van zelfvertrouwen door plezier én succeservaring;

=

Geen leesstress meer, maar leessucces;

=

Uiteraard heel veel leesplezier voor het hele gezin!

“Leuk programma! Ik herken ook elementen uit de workshop die ik bij je heb gevolgd. Het is fijn om boekentips op een rij te hebben in verschillende genres. Je legt heel duidelijk uit HOE je maximaal inzet op leesplezier. Dat vind ik sterk aan je programma. En het is interactief, dat is ook leuk voor de kinderen.”

- Bonny, moeder van 5 kinderen

Ik ben HANNEKE CENTS:

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als logopedist en dyslexiebehandelaar, heb ik in 2018 het roer omgegooid. Ik kon, binnen het systeem van zorgverzekeraars, mijn ei niet meer kwijt. Hoog tijd dus voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Waarin ik mijn expertise en ervaring als behandelaar nu inzet vanuit van eigen missie, visie en methodiek in mijn eigen praktijk, onder mijn eigen naam. 

Als Taal – Lees – Spelling Specialist is het mijn missie om ieder kind plezier én succes in (geschreven) TAAL te laten ervaren. Vanuit mijn expertise begeleid ik kinderen die problemen ervaren met vloeiend lezen, begrijpend lezen of spelling.  Ik maak mij hard voor leesplezier.  In 2020 en 2021 heb ik daarom ook de LeesLiever Scheurkalender ontwikkeld.

“Een leven lang lezen, is een leven lang leren.”

Vergeet niet: TAAL is de basis voor een goede toekomst. 

Ieder kind verdient een prachtige toekomst!

Ook jouw kind!

DOE JE MEE?