LeesLiever Online

In 5 stappen leesplezier en leesbeleving ervaren samen met jouw kind

Maak van jouw kind een lezer met plezier én succes!

Ervaar de kracht van leesplezier!

Met LeesLiever Online beleeft jouw kind in 5 simpele stappen leesplezier. 

Gewoon thuis, met jou samen op de bank of aan de keukentafel, met een kopje thee en iets lekkers. 

Geen druk, we creëren samen een leesbubbel waarin ik jouw kind (en jou) meeneem in de wondere wereld van leesplezier!

Zonder ‘verplichte’ woordrijtjes of losse teksten, maar gewoon in fantastische kinderboeken!

Ja, hele dikke kinderboeken 😉

Het kan écht! 

“Ik heb nog nooit een leuk boek gelezen.”

HERKEN JE DAT?

De strijd, frustratie en boosheid, het sloopt je. Keer op keer het pushen, opnieuw proberen. Weer horen dat het leesniveau van jouw kind niet omhoog is gegaan, ondanks het harde werken. Leesplezier is onbereikbaar en jij ziet jouw kind alsmaar ongelukkiger worden…

 

‘If you get tired, learn to REST, not to quit.’

– Banksy 

“Ja maar Hanneke, ik wil niet lezen. Het is gewoon niet leuk! Er zijn geen leuke boeken op school en in de bibliotheek weet ik ook niet welke boeken ik moet kiezen.”

“Van de meester of juf moet ik een boek altijd uitlezen, maar ik vind heel veel boeken niet leuk. Dus lezen vind ik ook niet leuk.”

“Ik HAAT lezen.”

Bovenstaande uitspraken zijn zo maar een aantal voorbeelden uit mijn praktijk… Voor veel ouders herkenbaar weet ik inmiddels uit ervaring. Leesplezier is helaas een term geworden die onder druk staat. Leesplezier is ondergeschikt geworden aan leesprestaties. Kinderen koppelen lezen aan snelheid en het behalen van leestoetsen. 

PEENTJES ZWETEN

En als leestoetsen niet gehaald worden, zijn veel kinderen peentjes aan het zweten op woordrijtjes en losse leesteksten. En die zweetdruppels ontstaan vervolgens ook op jouw voorhoofd. Want thuis oefenen met woordrijtjes en losse teksten levert alleen maar meer strijd en frustratie op. Weer die stampende voeten op de trap en dichtslaande deur, wanneer het ‘verplichte’ leesmoment de zoveelste faalervaring oproept. Logisch dat jouw kind niet uit zichzelf een boek pakt om ‘lekker’ te gaan lezen, toch?

Hoezo leesplezier?

“Hoewel we met alle kinderen elke avond wel lezen, wordt er nu met meer aandacht en plezier gelezen. Ook vertelt onze zoon nu meer uit zichzelf over boeken sinds we jouw programma volgen.”

- Floor, moeder van 3 kinderen

Je sluit je ogen, ademt drie keer diep in en uit.

En nog eens….

Gun jij het jouw kind ook zo om gewoon plezier in lezen te ervaren? Zonder druk, prestatiedrang en zonder AVI- classificering?

Gewoon lekker lezen?

JA?

Ervaar de kracht van leesplezier en leesbeleving met

LeesLiever Online!

Doorbreek de leesfrustratie!

Jouw kind leest met plezier en begrip en ontdekt hoe fantastisch leuk lezen is!

R

In 5 simpele stappen naar leesplezier en leesbeleving: een gefundeerd leesplan vanuit de kracht van leesplezier;

R

Inzicht in het hoe en waarom van leesplezier en leeskilometers maken;

R

Tools, strategieën en handvatten die effectief en makkelijk thuis inzetbaar zijn;

R

Een leesplan op basis van interesses in plaats van AVI niveau;

R

Tien Toffe Tips om lezen leuk te houden;

R

Motiverende en inspirerende aanpak door middel van instructievideo’s en downloads, waarmee een verandering van mindset bijdraagt aan leesplezier, leesbeleving, leesmotivatie én leesucces;

“Een leven lang lezen, is een leven lang leren.”

– Hanneke Cents

LeesLiever Online

Een compleet online programma!

Dit programma heb ik speciaal voor jouw kind ontwikkeld. Het is een methodiek die zijn succes in mijn praktijk heeft bewezen en waarmee ik  jouw kind nu online laat ondervinden dat je in 5 simpele stappen leesplezier en leesbeleving kunt ervaren.

Je vindt LeesLiever Online in de LeesLiever Academie. Hier kun je in je eigen tijd en tempo samen met jouw kind(eren) alle modules doorlopen, gedurende een periode van 4 maanden. 

WAT KRIJG JE?

R

5 modules vol handige downloads met informatie en diverse “werk”- en/of ondersteuningsbladen voor jouw kind;

R

Bij elke module een inspirerende en motiverende video, waardoor je gemakkelijk en efficiënt met de informatie aan de slag kunt.

R

Een instructiemodule voor ouders/ verzorgers/ professionals met een instructievideo, zodat jij jouw kind optimaal kunt ondersteunen in het proces naar leesplezier;

R

Een waardevol e-book met achtergrondinformatie, adviezen en een overzicht van het programma. Zo kun alles nog eens rustig nalezen;

R

4 maanden toegang tot de LeesLiever Academie en alle instructievideo’s. De downloads kun je op je eigen computer opslaan en blijven op deze manier altijd beschikbaar.

“Leuk programma! Het is fijn om boekentips op een rij te hebben in verschillende genres. Je legt heel duidelijk uit HOE je maximaal inzet op leesplezier. Dat vind ik sterk aan je programma. En het is interactief, dat is ook leuk voor de kinderen.”

- Bonny, moeder van 5 kinderen

Modules LeesLiever Online:

R

MODULE 1: INZICHT 

Waarom is lezen zo belangrijk? Wat gebeurt er in jouw brein als je leest en wat gebeurt er als je niet vaak leest? Jouw kind duikt in zijn/ haar eigen brein en beleving. De beginsituatie wordt geschetst.

R

MODULE 2: INTERESSE

Wat vindt jouw kind leuk? Waar wil hij / zij meer over weten? Waar wil jouw kind meer over leren? Dit gaan we samen ontdekken en in kaart brengen, want dit is de basis voor het kiezen van het juiste boek.

R

MODULE 3: HOE KIES JE EEN BOEK?

Met een handig stappenplan en andere tools gaan wij samen op zoek naar dát ene fantastische boek of die geweldige serie voor jouw kind.

R

MODULE 4: HOE BEGIN JE IN EEN BOEK?

Met verschillende handvatten en strategieën gaan jullie een droomstart maken in dat fantastische boek of die geweldige serie.

R

MODULE 5: HOE HOUD JE LEZEN LEUK?

Met de Tien Toffe Tips blijft lezen leuk, gedurende het gehele schooljaar, maar ook in de vakanties!

R

MODULE VOOR OUDERS

Met een instructievideo en waardevol e-book: handvatten om jouw kind zo optimaal mogelijk te ondersteunen in het proces naar leesplezier en leessucces.

R

BONUS MODULE 

Met toffe boekentips is verschillende categorieën. 

Na het doorlopen van de 5 modules heeft jouw kind een compleet naslagwerk in handen met handvatten, tools, tips, adviezen en strategieën die gedurende de gehele basisschoolperiode inzetbaar zijn en zich vertalen in een aanpak en mindset verandering voor het leven.  

Samen gaan wij voor leesplezier, leesbeleving én leessucces!

 

Voor wie is het online programma een uitgelezen kans?

Als je dit leest, heeft jouw kind waarschijnlijk al de pee in lezen. Het suddert misschien al een tijdje. De leerkracht heeft al eerder in een 10-minuten gesprek aangegeven dat jouw kind leeskilometers moet maken en dat thuis oefenen belangrijk is. Je probeert jouw kind met alles wat je in huis hebt te stimuleren en motiveren, maar je komt geen steek verder.

Hoe kun je het tij keren?

Ondanks dat school er alles aan doet en jij thuis alles uit de kast trekt, werkt dit niet voor jouw kind…

Weet dan dat ik al vele kinderen heb mogen helpen naar meer leesplezier, ontspanning en vloeiend lezen met mijn ‘LeesLiever’ methode!

Doorbreek de leesfrustratie!

Het begint allemaal met leesplezier. Zonder leesplezier geen leessucces!

En dit kan voor ieder kind, óók voor jouw kind!

Ook voor professionals is LeesLiever Online interessant. Lees hiervoor de reviews verderop op deze pagina. 

“Met haar vind ik lezen wél leuk!”

- Bente

 LeesLiever Online

Meld je nu aan:

 

€97,00

€97,00 incl. btw.

“Dank je wel voor dit fijne, inspirerende online programma! Ik heb genoten van de modules en heb veel geleerd. Daar ga ik zeker nog veel van profiteren.”  – Stefanie, logopedist

“Het is een prachtig, duidelijk en overzichtelijk programma voor ouders en kinderen die leesproblemen ervaren. Je wordt stap voor stap meegenomen en Hanneke is mega enthousiast waardoor je gemotiveerd wordt/blijft om mee te doen!

Behalve voor ouders en kinderen, was het voor mij als professional ook zeer leerzaam. Ik heb een kijkje genomen in het hoofd van het kind wat niet graag leest en heb tips en tools gekregen om hier mee aan de slag te gaan. Dus wat mij betreft een echte aanrader!!” – Edith

“Het programma ziet er goed uit. Ik vind het heel fijn en duidelijk opgebouwd. Ik gebruik de tips voor mijn eigen zoon (met dyslexie), maar ik kan ze ook heel goed inzetten in mijn logopediepraktijk.” Sabine

 

Met LeesLiever Online ervaren jullie:

=

De kracht van leesplezier met een gefundeerd leesplan op basis van 5 simpele stappen;

=

Geen strijd meer over lezen, omdat leesplezier en leesbeleving centraal staan;

=

Hoe leesplezier en leesbeleving leiden tot leessucces én schoolsucces;

=

Dat leesplezier zich uit in de ontwikkeling van een leesroutine;

=

Hoe je met concrete en effectieve tools, adviezen, strategieën en handvatten inzet op leesplezier en daardoor het leesniveau van jouw kind een boost geeft;

=

Dat leesplezier en leesmotivatie hand in hand gaan en bijdragen aan een verandering in leesmindset: positieve leesattitude;

=

Ontwikkeling van zelfvertrouwen door plezier én succeservaring;

=

Geen leesstress meer, maar leessucces;

=

Toffe boekentips;

=

Uiteraard heel veel leesplezier voor het hele gezin!

Ik ben HANNEKE CENTS:

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als logopedist en dyslexiebehandelaar, heb ik in 2018 het roer omgegooid. Ik kon, binnen het systeem van zorgverzekeraars, mijn ei niet meer kwijt. Hoog tijd dus voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Waarin ik mijn expertise en ervaring als behandelaar nu inzet vanuit van eigen missie, visie en methodiek in mijn eigen praktijk, onder mijn eigen naam. 

Als Taal – Lees – Spelling Specialist is het mijn missie om ieder kind plezier én succes in (geschreven) TAAL te laten ervaren. Vanuit mijn expertise begeleid ik kinderen die problemen ervaren met vloeiend lezen, begrijpend lezen of spelling.  Ik maak mij hard voor leesplezier.  In 2020, 2021 én 2022 heb ik daarom ook de LeesLiever Scheurkalender ontwikkeld.

“Een leven lang lezen, is een leven lang leren.”

Vergeet niet: TAAL is de basis voor een goede toekomst. 

Ieder kind verdient een prachtige toekomst!

Ook jouw kind!

DOE JE MEE?