Lees jij Liever in 2021?

Het laatste kwartaal van 2020 is in zicht. De blaadjes verkleuren, al doet de temperatuur nog zomers aan. Maar het najaar staat voor de deur, daar kunnen we niet omheen.  

We maken ons allemaal, wellicht onbewust, klaar voor de donkere dagen. De tijd van kaarsjes, lezend bij de haard, uiteraard met een dampende mok chocolademelk of een goed glas rode wijn. Ondanks dat ik een enorme chocoladefan ben, sla ik de warme choco echt over en kies ik voor dat glas rode wijn 😉

 

Lees jij Liever in 2021?

In 2021 zou de tweede editie van de LeesLiever Scheurkalender uitkomen. Althans, dat was de planning. De kalender zou nu af moeten zijn en de voorverkoop zou binnenkort van start gaan.

Helaas liep het allemaal anders. Als je mij een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat wij een pittig jaar (gehad) hebben. Door verdrietige familieomstandigheden heb ik mijn planning niet kunnen naleven.

Ik had dan ook, oprecht met pijn in mijn hart, een streep gezet door de tweede editie van de LeesLiever Scheurkalender. Een bewuste keuze, vanuit mijn gevoel. Omdat er gewoon teveel gebeurd is dit jaar….

 

Kriebelen

Maar…. het is toch weer gaan kriebelen. Waarom? Omdat ik weet en voel dat er nog zoveel winst te behalen valt. Winst om leesplezier op de kaart te zetten. Want vanuit leesplezier leggen we de basis voor leessucces en schoolsucces. En dat gun ik ieder kind. Niet alleen de kinderen die bij mij in de praktijk komen. Maar álle kinderen. Ook de kinderen waarvan ouders niet de mogelijkheden hebben om externe hulp in te schakelen. Ouders die hun kinderen óók die ondersteuning willen bieden en hen willen stimuleren om uit te groeien tot volwaardige lezers, mét plezier. Zodat zij functioneel geletterd de basisschool verlaten en klaar zijn voor de toekomst.

 

Hele onderneming

Dus, je raadt het misschien al…..Ik ben achter de schermen hard aan het werk om de business case dicht te rekenen en alle partijen te benaderen om te bekijken of hun agenda het toelaat om mij weer te ondersteunen in dit waanzinnige proces.

Want, het is wel een hele onderneming hoor. En als kleine zelfstandige is het voor mij een behoorlijke investering met de nodige risico’s.

Maar mijn gevoel zegt dat ik die sprong toch weer moet wagen. De eerste nieuwe content ligt klaar. Maar er moeten nog wat financiële puzzelstukjes in elkaar vallen, voordat ik een definitieve JA! van de daken kan schreeuwen.

 

Hulp

En jij kunt me daarbij helpen 😊. Zou je dat willen doen?

Wellicht heb je afgelopen jaar de LeesLiever Scheurkalender aangeschaft?

En ben je enthousiast, als ouder, leerkracht, IB-er of schooldirecteur?

Misschien heb je afgelopen jaar de kalender gemist en ben je nieuwsgierig geworden?

En wil jij leesplezier inzetten als basis voor leessucces en schoolsucces?

Of wil je gewoon een leuke, laagdrempelige en toegankelijke tool aanschaffen om samen met jouw (klein)kind(eren) of kinderen in jouw klas te werken aan leesplezier, leesbegrip en leesbevordering?

Je kunt me helpen door een berichtje achter te laten via onderstaande link:

Via de link kun je jouw gegevens achterlaten en mij laten weten dat je interesse hebt in de LeesLiever Scheurkalender 2021. Als ik definitief JA! van de daken kan schreeuwen, krijg jij als eerste een mail waarin je jouw pre-order kunt bevestigen en ben je zeker van levering vóór december 2020.

Zo ben je verzekerd van een super gaaf Sinterklaas – of Kerstcadeau voor jouw school, klas, team, (klein)kind of bibliotheek.

Ben je benieuwd wat anderen van de LeesLiever Scheurkalender van dit jaar vinden?

Lees dan onderstaande reviews:

“Yes, vandaag een quiz mam! Een groot succes de LeesLiever Scheurkalender

2020 voor mijn zoon van acht. De blaadjes die hij wil bewaren zitten in een speciaal bewaarmapje.”

Nienke, moeder van Xam

“De kalender is nuttig voor kinderen die willen groeien in begrijpend lezen door lezen in de eerste plaats leuk te vinden. De kalender heeft mooie stappenplannen om een leuk en passend boek te vinden en er worden zinvolle en praktische tips en applicaties gedeeld voor zwakke lezers.”

Jantine, IB-er

“Ik vind zelf lezen eigenlijk niet zo leuk, maar ik ben wel nieuwsgierig.

Dus ik wil wel graag weten wat er op de kalender staat. Elke avond voor ik naar bed ga, lees ik de bladzijde en scheur ik hem eraf. Het leukste vind ik de puzzel die door de hele kalender heen zit. Maar ook de raadsels, mopjes, quizvragen en tongbrekers in de kalender vind ik leuk en daardoor wordt ook lezen leuker. Stiekem lees ik al wel eens de bladzijde van de volgende dag of zoek ik alle letters van het puzzelwoord van de maand al op.”

Tim, 9 jaar

 “Alleen voor zwakke lezers? Zeker niet! De scheurkalender is voor iedereen. Voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten.”

hipenhot.nl

“Erg leuke kalender, met weetjes, leuke oefeningen en leuk om met kinderen en ouders over te praten.”

Saskia, logopedist

Uiteraard wil ik je, net als vorig jaar, weer inspireren, motiveren en stimuleren om leesplezier op de kaart te zetten en hiermee een basis te leggen voor leessucces én schoolsucces, voor zowel zwakke als goede lezers.

Ik hoop dat je mij wilt helpen door een reactie achter te laten en dan verwacht ik dat ik je snel kan laten weten of en wanneer de nieuwe editie van de LeesLiever Scheurkalender van de drukpers rolt….

Ik kijk uit naar je reactie. Mijn dank is groot!

 

Lieve groetjes,

Hanneke Cents | Taal- Lees- Spelling Specialist in Deventer en omstreken