Eat that frog!

Waarom vind ik het toch zo lastig om over mijn nieuwe online programma te praten?

Ik weet het niet…

Of eigenlijk weet ik het wel…

Het liefst praat ik de hele dag over lezen. Het is mijn passie en missie om andere ouders hier deelgenoot van te maken. Want, lezen is zo fantastisch leuk! En alle kinderen moeten dat ervaren!

Maar waarom vertel ik dan niet meer over mijn online programma dat jou en jouw kinderen helpt bij het ontwikkelen van leesplezier en daarmee een leven lang lezen stimuleert?

Ja, Hanneke, waarom niet?!

Ik moet mezelf soms echt even streng toespreken 😉. Want eigenlijk wil ik heel veel vertellen, mijn passie, missie en visie met je delen. Maar het overweldigt me ook. Het vuurtje binnenin mij, de drive die ik voel, waarmee ik jou het liefst door elkaar wil schudden en de spiegel wil voorhouden. Ik wil je bewust maken van jouw rol bij de leesontwikkeling van jouw kind en je laten zien dat samen lezen helemaal niet ingewikkeld is.

Want dat is wat er gebeurt. Veel ouders én kinderen maken het lezen onnodig ingewikkeld. Ze maken er iets groots van, waardoor weerstand alleen maar toeneemt. En dingen groter maken dan ze zijn is mij niet geheel onbekend… Dat is nogal een understatement. Het is iets dat bij mij hoort. Het is mijn valkuil. En wat doe ik dan? Ik bedenk allerlei andere dingen om maar niet te hoeven doen wat ik eigenlijk zou moeten doen.

Maar het is NU tijd om daar verandering in te brengen! Eat that frog Hanneke!

Want dat uitstelgedrag of zelfs vermijdingsgedrag is in veel gezinnen aan de orde van de dag als het over lezen gaat. Je hebt geen zin meer om de strijd aan te gaan. Je betaalt de zoveelste boete voor de bieb, terwijl de boeken nog niet met één vinger aangeraakt zijn. Je ziet dat jouw kind lezen moeilijk vindt, maar extra oefenen is een kwelling, dus daarom doen jullie het gewoon niet meer. Zomaar een paar voorbeelden.

Dus daarom deze blog! Ik wil het eigenlijk keihard in je oor blèren, om er maar zeker van te zijn dat het tot je doordringt 😉. Ik wil je laten zien dat jij, ja, JIJ als ouder, van cruciaal belang bent als het gaat om een positieve vipe rondom lezen. Jij kunt namelijk het verschil maken!

Als ik de stap kan zetten, dan kun jij dat ook!

“Een lezer leeft duizend levens voor hij overlijdt. Iemand die nooit leest, leeft maar één keer.” – George R.R. Martin

Wat zou “het leven van duizend levens” jouw kind opleveren?

Denk daar maar eens goed over na 😊

 

Meer weten?

8 juli 2021 geef ik een gratis webinar: “Van leesstress naar leessucces – ontdek hét geheim hoe jij van jouw kind een lezer maakt, met plezier én succes.”

Doe je mee? Mail mij en je krijgt tzt alle informatie toegestuurd.

Ben je intussen nieuwsgierig naar mijn online programma: LeesLiever Online? Ontdek hier welke toffe  zomeractie ik voor jou en jouw kind in petto heb.

Fijne dag!

Lieve groet,

Hanneke Cents | Taal- Lees- Spelling Specialist in Deventer en omstreken